Historia

En nystartad förening hamnar längst ner i hierarkin och får därmed välja träningsplan och träningstid sist av samtliga lag. Därför valde vi att dra igång försäsongsträningen på Hossmos grusplan. Snacka om en kulturchock för de flesta, grabbarna är uppväxta på en konstgräsplan. Vi fick sen flytta in på Södra Utmarken som varit vår hemmaplan i två säsonger. Trots att vi rankades som sämst i Småland fick vi ändå en favoritstämpel på oss. Att vinna division sex var det enda som gällde. Genom 16 vinster, 2 oavgjorda och 0 förluster lyckades vi infria favoritskapet. B-laget gjorde också en bra säsong och genom 13 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust lyckades även dem placera sig högst upp i serien.

Trots att vi var nykomlingar i division fem fick vi återigen de flesta tipsen att stå som seriesegrare. Man ska inte sticka under stolen att våra egna förväntningar har varit att vinna sexan och femman på två år. Efter en vårsäsong som var långt ifrån bra hade vi ett möte där vi förklarade att det var dags att sluta tro att vi var världsmästare och börja jobba för varandra. Att jobba med så många kompetenta ungdomar är ett sant nöje då de alltid själva är väldigt självkritiska och de var själva beredda på att något var tvunget att ske. På höstsäsongen är det ingen tvekan om saken vilket lag som var hungrigast! Inte ett enda poängtapp på höstsäsongen gjorde att vi återigen placerade oss som nummer 1 i serien. Ett annat glädjeämne var att vi lyckades ta oss till kvartsfinal i DM där Råslätt (div 3) blev för svåra och lyckades avgöra i 118:e minuten. Återigen gjorde B-laget en stark säsong och lyckades placera sig på andra plats endast en poäng efter Hossmo BK.
Nu väntar division 4 vi ligger på latsidan. Vi kommer alltid att eftersträva att bli en etablerad föreining och med en grym styrelse i ryggen ska vi göra allt i vår makt för att det ska bli så.

I år har vi tagit steget in till Fredriksskans och fått in lite nytt blod i spelartruppen. Alla ni som alltid stött oss ett jättetack! Sen hoppas jag självklart att allt fler och fler kommer få upp ögonen för oss nu när vi beträder “helig” mark.

Henrik Strandberg – Tränare